Workshop Storytelling Emotie & Impact

Item Foto

Hoe breng je met zo min mogelijk tot geen budget op een zo slim en inspirerend mogelijke manier jezelf, je project of je initiatief voor het voetlicht? Via Storytelling! 

door Sophie Hoeberechts en Monique de Haas

Wanneer: Dinsdag 8 mei, 19.30 – 22.30 uur , inloop vanaf 19.15 uur
Locatie: Theater De Stoonmfabriek, Koninginneplein 1, Dalfsen
Aanmelden: dit kan t/m 1 mei via milou@comcept.nl.

Het overkomt ons allemaal
Ineens sta je daar. Je weet niet waar je moet beginnen. Je wilt spreken vanuit je hart. Zeggen wat belangrijk voor je is. Toch zoek je naar woorden. Met de hele groep heb je keihard gewerkt. Je weet dat je project goed is. Dus iedereen moet het weten en komen! Echt, jij hebt alle reden om aandacht te krijgen! Maar loop eens over straat en je ziet al die mensen verzonken in hun scherm met updates, whatsappjes en notificaties. Heb je dan ook het gevoel, hoe breek ik daar doorheen?

Je doet het al
De oplossing ligt dichterbij dan je denkt! Je doet het al, de hele dag. Verhalen vertellen (“En toen stond ik bij de tramhalte en scheurde een zwarte cabrio voorbij! We schrokken ons allemaal te pletter. 120 midden in de stad!! En nog geen 10 seconden later…”) We willen de ander laten voelen wat wij ook hebben gevoeld! En daarvoor gebruiken we verhalen. Je hersens zijn hier op geprogrammeerd. Wist je dat onze hersenen nog steeds hetzelfde werken als die van onze voorouders? We lezen in een ‘split second’ of iemand boos, opgelucht, verbaasd of blij is. We gaan ook meteen meevoelen, worden net zo boos of net zo blij. In de oertijd had je niet zo veel vergaderingen. Besluiten waren simpel: In de aanval of op de vlucht. Je kompas daarbij? Dat was je gevoel. Vanaf het prille begin van onze soort, hebben we dingen geleerd, ervaringen gedeeld, vijanden misleidt en vriendschappen bezegeld met dat gevoel in onze verhalen. Het zit gewoon ingebakken in ons DNA! Verhalen verbinden. Alleen is het maar lastig overleven in zo’n grot. En dat is nog steeds zo. We zoeken de ander. En ons instrument is het verhaal.

Emotie is de snelste route naar het hart
Die oermannen zijn niet alleen ‘touchy feely’ types, wij ook! De manier om ‘binnen te komen” bij mensen is emotie. Want emotie is echt. We spotten ‘fake’ van ver. We vertrouwen op wat we zien. En pas dan, als we weten dat het klopt, zijn we bereid om echt aandacht te geven. Oprechte aandacht. De sleutel tot een sterke persoonlijke presentatie is niet of je goed staat, de juiste kleren aan hebt, je haar de juiste kant uitvalt en of je loopje klopt… Het gaat er om dat je oprecht vertelt vanuit je gevoel. Dat je leert hoe je dicht bij jezelf kunt komen, dicht bij je gevoel kunt blijven en daarom goed uit je woorden kunt komen.

Sophie Hoeberechts (ervaren stemacteur) gaat aan de slag met je rol als hoofdpersoon van je eigen verhaal. Met Monique de Haas (ervaren cross media strateeg) kijk je naar jouw projecten. Wat is de kern van het verhaal en wat is er nodig om een betrokken publiek op te bouwen?

Kortom, wil jij meer emotie en impact in je verhalen? Kom naar de workshop op 8 mei!